Kadagio arbatos naudingųjų savybių sąrašas tikrai netrumpas. Tačiau be viso to, ką šiai dienai net mokslininkai savo tyrimais patvirtina, kadagio…
Apie medetkų naudingąsias savybes būtų galima daug papasakoti. Šiuo augalu tikrai galima pasikliauti daugeliu gyvenimo atvejų. Medetkų arbata gali pagelbėti…
Bananų arbata - tai karštas, labai paprastai pagaminamas gėrimas. Dėl savo malonaus skonio ir aromato ji tampa vis populiaresnė. O…
Gudobelė ir valerijonas yra visiems puikiai pažįstami širdies lašų ingredientai. Tačiau ar teko girdėti, kad ne mažesnį vaidmenį šioje mikstūroje…
Pagalvojus apie gudobelę viena dažnesnių asociacijų, tikriausiai, būtų lašeliai širdžiai raminti. Tačiau gudobelė turi daug daugiau ir daug įvairesnių naudingųjų…
Iš kininio arba tikrojo arbatmedžio gaminama ne tik juodoji arbata, bet ir daugelis kitų tradicinių arbatos rūšių (žalioji, ulongas ir…
Krapai (lot. Anethum) priklauso salierinių (lot. Apiaceae) augalų šeimai. Šių augalų kilmė – Viduržemio jūros pakrantės, tačiau nuo senų laikų…
Egzotiškai skambanti berberino arbata iš tiesų yra vietinis produktas, ruošiamas iš Lietuvoje puikiausiai augančio augalo. Tai - raugerškis, neretai vadinamas…
Matė arbata (isp. mate) arba kitaip dar vadinama Yerba matė - tai paragvajinė arbata – kvapus tonizuojantis gėrimas, gaminamas iš…
Ciberžolė (lot. Curcuma) – imbiero giminaitė, savo gydomosiomis savybėmis jam nė kiek nenusileidžianti. Ciberžolė dažniausiai naudojama kaip prieskonis maisto ruošime,…