Skip to content

Arbata antioksidantas

Vyšnių lapų arbata šaltajam sezonui

Vyšnių lapų arbata – idealus pasirinkimas šaltuoju metų laiku. Kodėl ją vartoti reikia atsargiai?

Vyšnių lapų arbata yra mažai žinoma, tačiau itin vertinga vaistinės arbatos rūšis. Nors daugelis žino apie vyšnių vaisių naudą, lapai dažnai būna ignoruojami. Šiame straipsnyje aptarsime vyšnių lapų arbatos savybes, istoriją, paruošimo būdą ir naudą… Read More »Vyšnių lapų arbata – idealus pasirinkimas šaltuoju metų laiku. Kodėl ją vartoti reikia atsargiai?

Salierų arbata

Gydanti, šildanti ir sveikatinanti salierų arbata. Kodėl tokia naudinga širdžiai ir kaip ją paruošti?

Salieras – kelis tūkstančius metų skaičiuojanti daržovė. Žinoma, visų pirma, buvo naudojamas laukinis salieras ir tik vėliau jis buvo sukultūrintas ir tapo tokiu, kokį jį žinome šiandien. Ir nors pastaruoju metu vis labiau išpopuliarėjo salierų… Read More »Gydanti, šildanti ir sveikatinanti salierų arbata. Kodėl tokia naudinga širdžiai ir kaip ją paruošti?

Kaštonų žiedų arbata: puikus antioksidantų šaltinis, saugantis ląsteles nuo laisvųjų radikalų

Kaštonų žiedų arbata: puikus antioksidantų šaltinis, saugantis ląsteles nuo laisvųjų radikalų

Kaštonų žiedų arbata yra švelnus, malonaus skonio gėrimas. Ji turi daug naudingų savybių ir gali būti naudojama tiek kaip prevencinė priemonė nuo tokių ligų kaip Alzheimeris ar infarktas, tiek kaip vaistas, pasižymintis priešuždegiminėmis savybėmis. Suintrigavome?… Read More »Kaštonų žiedų arbata: puikus antioksidantų šaltinis, saugantis ląsteles nuo laisvųjų radikalų

Persikų arbata

Persikų arbata ne tik aromatinga, skani, tačiau ir naudinga sveikatai. Kaip ją paruošti?

Turbūt daugeliui persikų arbata asocijuojasi su parduotuvėse randama šaltąja persikų arbata. Kuri, teisybę sakant, mažai ką bendro turi su persikais. O štai tikrų persikų arbata, kuri, beje, dažniausiai geriama šalta, yra aromatinga, švelni ir ruošiama… Read More »Persikų arbata ne tik aromatinga, skani, tačiau ir naudinga sveikatai. Kaip ją paruošti?

Baziliko arbata

Baziliko arbata – pirmoji pagalba peršalus ar karščiuojant. Kaip teisingai ją paruošti?

Daugelis puikiai žino, naudoja ir netgi augina baziliką. Tai neatskiriamas itališkos virtuvės prieskonis, puikiai derantis su makaronų patiekalais. Mėgstamas tiek šviežias, tiek džiovintas. Tačiau ar žinote, kad ne mažiau dėmesio verta ir baziliko arbata? Nuo… Read More »Baziliko arbata – pirmoji pagalba peršalus ar karščiuojant. Kaip teisingai ją paruošti?

Varnalėšų arbata – vaistas ne maistas: kaip vartoti, ką gydo, kaip paruošti

Varnalėšų arbata – vaistas jūsų širdžiai, kepenims bei grožiui. Kaip ją paruošti ir vartoti

Varnalėšų arbata – viena saugiausių, skaniausių, veiksmingiausių detoksikuojančių ir gydančių arbatų tiek tradicinėje, tiek kinų medicinoje. Taigi varnalėšų arbata žinoma ir naudojama jau tūkstančius metų. Populiariausia ir veiksmingiausia yra varnalėšų šaknų arbata – būtent varnalėšos… Read More »Varnalėšų arbata – vaistas jūsų širdžiai, kepenims bei grožiui. Kaip ją paruošti ir vartoti

Šalavijo arbata – ligoms gydyti ir grožiui puoselėti Ramunėlių arbata pagelbės ne tik sutrikus virškinimui Bananų arbata: kuo ji naudinga ir kaip ją paruošti Pelyno arbatos nauda ir poveikis organizmui