Dauguma jau girdėję apie avokado naudą ir dažnai įtraukia jį į savo meniu. Ne veltui, šis vaisius vadinamas miško sviestu.…
Siauralapis gaurometis liaudyje labiau žinomas ožkarožės pavadinimu. O iš jo paruošta arbata dažniausiai vadinama Ivano arbata. Ir nors šį augalą…
Turbūt daugeliui persikų arbata asocijuojasi su parduotuvėse randama šaltąja persikų arbata. Kuri, teisybę sakant, mažai ką bendro turi su persikais.…
Ananasas – jau seniai ne egzotinis vaisius mūsų parduotuvėse. Žmonės netgi įsigudrino jų užsiauginti namuose. Tai sveikatai labai naudingi, saldūs…
Daugelis puikiai žino, naudoja ir netgi augina baziliką. Tai neatskiriamas itališkos virtuvės prieskonis, puikiai derantis su makaronų patiekalais. Mėgstamas tiek…
Kai kalbame apie natūralų širdies negalavimų gydymą, tikriausiai pirmiausia pagalvojame apie valerijoną ir gudobelę. Tačiau šalia šių dviejų yra ir…
Kai pereinamuoju laikotarpiu dažnai užklumpa įkyrus kosulys, dažnai ieškome įvairių liaudiškų būdų, kaip jį nuraminti. Jeigu po ranka neturite jokių…
Juodųjų serbentų lapų arbata – neįtikėtinas vitamino C šaltinis. Įdomu tai, kad lapuose šio vitamino yra kur kas daugiau nei…
Vynuogių lapų arbata – ypatingas gėrimas. Kažkas naujo, mažai girdėto ir, greičiausiai, dar neragauto, tiesa? Priešingai nei patys vynuogių lapai,…
Nuo šiol sužinoję, kad svogūnų lukštus galima panaudoti nepakartojamam gėrimui paruošti, nedrįsite jų išmesti. Taip, taip, šios „atliekos“ yra puikus…