Plačioji turnera tikrai nedaugeliui girdėtas augalo pavadinimas. Šis nedidelis krūmas labiau žinomas damianos pavadinimu. Ir nors jau ir Lietuvoje galime…
Daugelis puikiai žino, naudoja ir netgi augina baziliką. Tai neatskiriamas itališkos virtuvės prieskonis, puikiai derantis su makaronų patiekalais. Mėgstamas tiek…
Ar kartais jaučiatės taip lyg būtumėte praradę savo gyvenimo kontrolę? Kai atrodo, kad viskas užgriuvo vienu metu ir laikosi tik…
Rugiagėlių arbata – tai nuostabių dangaus mėlynumo žiedlapių galia puodelyje. Ji pasižymi gydančiomis, raminančiomis ir atpalaiduojančiomis savybėmis. Rugiagėlių arbata –…
Ženšenis jau ne vieną šimtmetį plačiai naudojamas kinų medicinoje. Taip yra dėl jo antioksidacinio ir priešuždegiminio poveikio. Ženšenis, taip pat…
Dažnas šiuolaikinės kasdienybės palydovas yra stresas. Skubame, prisiimame pernelyg daug atsakomybių, bandome būti nepakeičiami, siekiame daugiau, greičiau... Kol galiausiai mūsų…
Anyžiai – tai daugeliui pažįstamas skonis. Sirupas nuo kosulio, pastilės, ledinukai, saldymedžio guminukai – tai dažniausiai vartojami produktai, atskleidžiantys šį,…
Tai, ką vadiname jazminų arbata gali reikšti du dalykus – aromatinę arbatos rūšį arba iš jazmino žiedų paruoštą gėrimą. Dažniau…
Ašvaganda (lot. Withania somnifera) yra nakvišų (lot. Solanaceae) šeimai priklausantis augalas, paplitęs Indijoje, Artimuosiuose Rytuose bei kai kuriose Afrikos regionuose.…
Kraujažolė (Achillea) priklauso astrinių (Asteraceae) šeimos augalų genčiai. Šios genties pavadinimas reiškia graikų mitologijoje minimą karį Achilą, kuris kraujažolę naudojo…