Daugelis puikiai žino, naudoja ir netgi augina baziliką. Tai neatskiriamas itališkos virtuvės prieskonis, puikiai derantis su makaronų patiekalais. Mėgstamas tiek…
Verbenos – labai dekoratyvios mūsų gėlynų gėlės. Jos džiugina savo įvairiaspalviais žiedais bei švelniu, neįkyriu aromatu ištisą vasarą iki pat…
Kiekvienas sodininkas ir daržininkas puikiai pažįsta agresyvią ir sunkiai išnaikinamą piktžolę – dirvinį asiūklį. Maždaug nuo gegužės mėnesio vidurio jos…
Kai pereinamuoju laikotarpiu dažnai užklumpa įkyrus kosulys, dažnai ieškome įvairių liaudiškų būdų, kaip jį nuraminti. Jeigu po ranka neturite jokių…
Apie medetkų naudingąsias savybes būtų galima daug papasakoti. Šiuo augalu tikrai galima pasikliauti daugeliu gyvenimo atvejų. Medetkų arbata gali pagelbėti…
Pelynas (lot. Artemisia absinthium) – liaudyje vadinamas karčiuoju kiečiu, kartėliu ar meteliu – tai viena vertingiausių žolių, iš kurios gaminama…