Dievų medis – taip, dar Senovės Graikijoje, diemedį vadindavo žmonės. Tikėta, kad šio augalo šakelės apsaugo namus nuo blogio, ligų,…
Daugelis puikiai žino, naudoja ir netgi augina baziliką. Tai neatskiriamas itališkos virtuvės prieskonis, puikiai derantis su makaronų patiekalais. Mėgstamas tiek…
Ar kada nors girdėjote apie bergenijos arbatą? Ne? Visai nesistebime – Lietuvoje ji nėra labai populiari. Tačiau pasaulyje bergenijos arbata…
Lakišius – Lietuvoje plačiai paplitusi ir gana žinoma piktžolė. Tačiau kai kitą kartą ravėdami daržus norėsite ją švystelėti per tvorą,…
Rūtų arbata arba rūtų nuoviras dažnai sutinkamas lietuviškoje tautosakoje. Daugelis mūsų tik iš lietuvių rašytojų kūrinių ir žinome, kad rūtų…
Kadagio arbatos naudingųjų savybių sąrašas tikrai netrumpas. Tačiau be viso to, ką šiai dienai net mokslininkai savo tyrimais patvirtina, kadagio…
Palyginti neseniai bitkrėslė pradėta naudoti kaip vaistinis, prieskoninis ir maistinis augalas. Bitkrėslės žieduose yra tanacetino ir eterinio aliejaus (0,3%), kurio…
Yra nemažai įvairių receptų, kaip tinkamai paruošti gvazdikėlių arbatą. Šis gėrimas ruošiamas kartu su kitais aromatiniais ingredientais: cinamonu, imbieru, kardamonu,…
Peršalimas, kosulys, gripas, gerklės skausmas – visa tai, kas užklumpa šaltuoju metų sezonu. Ko griebiamės pirmiausia, parklupdyti peršalimo ligų? Žinoma,…
Saldymedžio šaknis laikoma viena seniausiai naudojamų vaistažolių. Saldymedžio arbata, gaminama iš šio augalo šaknų, gydo daugelį sveikatos problemų. Be to,…