Kiekvienas sodininkas ir daržininkas puikiai pažįsta agresyvią ir sunkiai išnaikinamą piktžolę – dirvinį asiūklį. Maždaug nuo gegužės mėnesio vidurio jos…
Kai pereinamuoju laikotarpiu dažnai užklumpa įkyrus kosulys, dažnai ieškome įvairių liaudiškų būdų, kaip jį nuraminti. Jeigu po ranka neturite jokių…
Juodųjų serbentų lapų arbata – neįtikėtinas vitamino C šaltinis. Įdomu tai, kad lapuose šio vitamino yra kur kas daugiau nei…
Vynuogių lapų arbata – ypatingas gėrimas. Kažkas naujo, mažai girdėto ir, greičiausiai, dar neragauto, tiesa? Priešingai nei patys vynuogių lapai,…
Nuo šiol sužinoję, kad svogūnų lukštus galima panaudoti nepakartojamam gėrimui paruošti, nedrįsite jų išmesti. Taip, taip, šios „atliekos“ yra puikus…
Gydomoji beržo galia jau nuo senų laikų buvo naudojama daugeliui ligų gydyti, o beržo pumpurų arbata - tai vienas iš…
Lauro lapai – vienas populiariausių prieskonių beveik kiekvienoje virtuvėje. Be jų neįsivaizduojamas sriubos, troškinių, mėsos patiekalų, marinatų ruošimas. Taigi, lauro…
Šiandien pasaulyje yra vienintelis augalas, menantis laikus, kai žemėje gyveno dinozaurai. Tai – ginkmedis (lot. Ginkgo biloba), atstovaujantis vienintelei iki…
Egzotiškai skambanti berberino arbata iš tiesų yra vietinis produktas, ruošiamas iš Lietuvoje puikiausiai augančio augalo. Tai - raugerškis, neretai vadinamas…
Ciberžolė (lot. Curcuma) – imbiero giminaitė, savo gydomosiomis savybėmis jam nė kiek nenusileidžianti. Ciberžolė dažniausiai naudojama kaip prieskonis maisto ruošime,…