Dauguma jau girdėję apie avokado naudą ir dažnai įtraukia jį į savo meniu. Ne veltui, šis vaisius vadinamas miško sviestu.…
Turbūt daugeliui persikų arbata asocijuojasi su parduotuvėse randama šaltąja persikų arbata. Kuri, teisybę sakant, mažai ką bendro turi su persikais.…
Kiekvienas sodininkas ir daržininkas puikiai pažįsta agresyvią ir sunkiai išnaikinamą piktžolę – dirvinį asiūklį. Maždaug nuo gegužės mėnesio vidurio jos…
Rūtų arbata arba rūtų nuoviras dažnai sutinkamas lietuviškoje tautosakoje. Daugelis mūsų tik iš lietuvių rašytojų kūrinių ir žinome, kad rūtų…
Krapai (lot. Anethum) priklauso salierinių (lot. Apiaceae) augalų šeimai. Šių augalų kilmė – Viduržemio jūros pakrantės, tačiau nuo senų laikų…
Cinamonas yra vienas populiariausių ir dažniausiai naudojamų prieskonių visame pasaulyje. Juo galima gardinti beveik viską – nuo patiekalų iki desertų.…
Egzotiškai skambanti berberino arbata iš tiesų yra vietinis produktas, ruošiamas iš Lietuvoje puikiausiai augančio augalo. Tai - raugerškis, neretai vadinamas…