Dievų medis – taip, dar Senovės Graikijoje, diemedį vadindavo žmonės. Tikėta, kad šio augalo šakelės apsaugo namus nuo blogio, ligų,…
Dauguma jau girdėję apie avokado naudą ir dažnai įtraukia jį į savo meniu. Ne veltui, šis vaisius vadinamas miško sviestu.…
Siauralapis gaurometis liaudyje labiau žinomas ožkarožės pavadinimu. O iš jo paruošta arbata dažniausiai vadinama Ivano arbata. Ir nors šį augalą…
Ananasas – jau seniai ne egzotinis vaisius mūsų parduotuvėse. Žmonės netgi įsigudrino jų užsiauginti namuose. Tai sveikatai labai naudingi, saldūs…
Juozažolė dar kitaip žinoma kaip isopas yra nuostabi prieskoninė bei vaistinė žolelė. Be to, dėl savo nuostabaus kvapo, juozažolė dažnai…
Tiems, kurie kambariuose augina įnoringąją kameliją, galbūt šiek tiek neįtikėtinai skambės kamelijos arbata. Tačiau tai tiesa: daugumos kamelijų rūšių lapai…
Serenčiai – daugeliui pažįstamos mūsų darželio gėlės. Dar vadinamos tagetėmis arba gvazdikėliais. Jie išsiskiria ne tik savo žiedais, tačiau ir…
Kardamono kvapą sunku supainioti su kitų prieskonių. Jis dvelkia ramybe, šiluma ir namais. Po šafrano ir vanilės tai brangiausias ir…
Visi suprantame ir sutinkame, kad vaikai tai nėra maži suaugę žmonės. Vaikų organizmas skiriasi nuo suaugusio gebėjimu virškinti, apdoroti, skaidyti…
Daugelis puikiai žino, naudoja ir netgi augina baziliką. Tai neatskiriamas itališkos virtuvės prieskonis, puikiai derantis su makaronų patiekalais. Mėgstamas tiek…