Tiems, kurie kambariuose augina įnoringąją kameliją, galbūt šiek tiek neįtikėtinai skambės kamelijos arbata. Tačiau tai tiesa: daugumos kamelijų rūšių lapai…
Ženšenis jau ne vieną šimtmetį plačiai naudojamas kinų medicinoje. Taip yra dėl jo antioksidacinio ir priešuždegiminio poveikio. Ženšenis, taip pat…
Razinų nuoviras – moksliniais tyrimais nepagrįstas, bet liaudies medicinoje plačiai naudojamas gėrimas. Natūralios medicinos šalininkai teigia, kad šis gėrimas labai…
Ar kada esate ragavę rožių arbatos? Jei ne, galbūt tai ženklas pagaliau pabandyti, nes ji ne tik skani, bet ir…
Yra nemažai įvairių receptų, kaip tinkamai paruošti gvazdikėlių arbatą. Šis gėrimas ruošiamas kartu su kitais aromatiniais ingredientais: cinamonu, imbieru, kardamonu,…
Bananų arbata - tai karštas, labai paprastai pagaminamas gėrimas. Dėl savo malonaus skonio ir aromato ji tampa vis populiaresnė. O…
Pagalvojus apie gudobelę viena dažnesnių asociacijų, tikriausiai, būtų lašeliai širdžiai raminti. Tačiau gudobelė turi daug daugiau ir daug įvairesnių naudingųjų…
Krapai (lot. Anethum) priklauso salierinių (lot. Apiaceae) augalų šeimai. Šių augalų kilmė – Viduržemio jūros pakrantės, tačiau nuo senų laikų…
Avietė (Rubus) priklauso erškėtinių (Rosaceae) šeimos augalų genčiai, kuri apima avietes ir gervuoges. Žinoma apie 120 aviečių rūšių. Europoje ir …
Besidomintys gydomųjų žolelių savybėmis, ko gero, bent viena ausimi girdėjo apie tulsi arba siauralapį baziliką. Tulsi arbata Indijoje dažnai vadinama…