Maistui naudojamų gėlių nauda žmonijai žinoma nuo seno. Dar Romos laikais kinų, indų ar Artimųjų Rytų kultūrose gėlės buvo gausiai…
Arbatos pasaulyje, pilname skirtingų skonių ir aromatų, kadagių uogų arbata išsiskiria kaip tikra gamtos dovana. Šis amžių senumo gėrimas, šiandien…
Valgydami žemuoges, dauguma nežino, o kiti, galbūt, pamiršta, kad žemuogių lapuose yra ne mažiau naudingų medžiagų nei pačiose uogose. Žemuogių…
Peršalimas, kosulys, gripas, gerklės skausmas – visa tai, kas užklumpa šaltuoju metų sezonu. Ko griebiamės pirmiausia, parklupdyti peršalimo ligų? Žinoma,…
Avietė (Rubus) priklauso erškėtinių (Rosaceae) šeimos augalų genčiai, kuri apima avietes ir gervuoges. Žinoma apie 120 aviečių rūšių. Europoje ir …
Ciberžolė (lot. Curcuma) – imbiero giminaitė, savo gydomosiomis savybėmis jam nė kiek nenusileidžianti. Ciberžolė dažniausiai naudojama kaip prieskonis maisto ruošime,…
Tikrasis imbieras (Zingiber officinale) – imbierinių šeimos prieskoninis augalas. Jo šakniastiebyje yra 1 - 3 % eterinių aliejų. Vartojimui naudojamas…