Visos arbatos, kurios turi medžiagų ir savybių, galinčių padėti numesti svorio.
Ajurvedinė arbata - tai gėrimas, kuris jau daugelį amžių vartojamas ajurvedoje – indų medicinos sistemoje. Manoma, kad ajurvedinė arbata turi…
Nuo šiol sužinoję, kad svogūnų lukštus galima panaudoti nepakartojamam gėrimui paruošti, nedrįsite jų išmesti. Taip, taip, šios „atliekos“ yra puikus…
Citrinžolė (Cymbopogon) - iš Šri Lankos ir Pietų Indijos kilęs augalas, dabar augantis daugelyje pasaulio šalių. Jos stiebai yra įprastas…
Iš kininio arba tikrojo arbatmedžio gaminama ne tik juodoji arbata, bet ir daugelis kitų tradicinių arbatos rūšių (žalioji, ulongas ir…
Matė arbata (isp. mate) arba kitaip dar vadinama Yerba matė - tai paragvajinė arbata – kvapus tonizuojantis gėrimas, gaminamas iš…
Smiltyninis šlamutis (Helichrysum arenarium), kai kur vadinamas ir smėlyniniu šlamučiu – tai astrinių (Asteraceae) šeimos, šlamučių (Helichrysum) genties augalas. Palyginti…
Vieniems liepų arbata siejasi su karštomis vasaromis ir nuostabių, kvepiančių liepų žydėjimu miesto parkuose. Kitiems liepų žiedų arbata atėjusi iš…
Puero (pu-erh) arbata yra seniausia kinų arbatos rūšis, išsiskirianti unikaliu skoniu ir gydomosiomis savybėmis. Lapeliai šiam unikaliam gėrimui renkami nuo…
Kaip atsirado ir išpopuliarėjo kombučia Manoma, kad pirmoji kombučia gimė atsitiktinai pietryčių Kinijoje prieš 5000 metų ant palangės paliktame saldžios…
Tikrasis imbieras (Zingiber officinale) – imbierinių šeimos prieskoninis augalas. Jo šakniastiebyje yra 1 - 3 % eterinių aliejų. Vartojimui naudojamas…